2024. április 29., hétfő

A 2010-es év legjobb fotói a Lánglovagokon

A szavazatok alapján Schultz László, Csámpai Attila és Bisztricz Anett alkotásai érdemelték ki Az év fotója a Lánglovagokon 2010. címet. A Lánglovagok Egyesület különdíját Danielisz Gábor nyerte.

A tűzoltóportálon 2010-ben megjelent mintegy 12 ezer fotó szállt versenybe Az év fotója a Lánglovagok 2010. címért. Először bárki ajánlhatott felvételt, majd az ajánlások és a szerkesztőség döntése alapján 50 kép lett közzétéve, amelyekre a portálon 2011 előtt regisztrált fórumozók voksolhattak. Az első körben 33-an szavaztak, így került a döntőbe 10 felvétel. A második körben 39-en nyilvánítottak véleményt, s ez alapján született meg a végeredmény.

Nyertes képek:

1. helyezett

Schultz László (Fővárosi tűzoltóság): Garázstűz a XIV. kerületben – 13 pont

2. helyezett

Csámpai Attila (Fővárosi tűzoltóság): Állattartó épület gyulladt ki Csömörön – 9 pont

3. helyezett

Bisztricz Anett (Székesfehérvári tűzoltóság): Robbanás történt és tűz ütött ki egy családi házban Zichyújfalu közelében – 8,5 pont

További helyezések:

4. helyezett

Renner Péter: Szalma- és szénabálák lángoltak Szécsényben – 7,5 pont

5. helyezett

Bisztricz Anett (Székesfehérvári tűzoltóság): Lángtenger a raklapgyárban Szabadbattyán-Emmaróza határában – 6,5 pont

6. helyezett

Danielisz Gábor: Húsvéti locsolkodás tűzoltómódra Veszprémvarsányban – 5,5 pont

7. helyezett holtversenyben

Molnár Péter (Fővárosi tűzoltóság): Robbanás és tűz a MOL bázistelepén a XXI. kerületben – 5 pont

Schultz László (Fővárosi tűzoltóság): Lakóépület teteje borult lángba a XII. kerületben – 5 pont

8. helyezett

Miskolci tűzoltóság: Lakóház alagsorában gyulladt ki egy fodrászat bojlere Miskolcon – 4,5 pont

9. helyezett

Kis-Guczi Péter: Tűzoltók és tűzoltó védőfelszerelések a repülőnapon Kecskeméten – 3,5 pont

Különdíj:

A Lánglovagok Egyesület – elnökségi döntés alapján – különdíjat ajánlott fel Danielisz Gábornak a húsvéti locsolkodásnál készült felvételének elismeréséül.

A díjazottakról:

Schultz László és Csámpai Attila a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság Videó Csoportjánál teljesítenek szolgálatot. Csámpai Attila már korábban is díjazott volt, Az év fotója a Lánglovagokon 2007. versenyben a második helyezést érte el.

Bisztricz Anett a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője, a Lánglovagok Egyesület tagja, a Lánglovagok.hu vezető hírszerkesztője. Az év fotója a Lánglovagokon 2009. versenyben a Lánglovagok Egyesület különdíját kapta.

Danielisz Gábor 2004-től segíti fotóriporterként a Lánglovagok.hu tűzoltóportált. Nap mint nap a szabad idejét áldozza, hogy a győri tűzoltóság és a környékbeli önkéntes tűzoltó egyesületek bevetéseit megörökítse, tudósítson a munkájukról.