2024. április 24., szerda

Különdíj fotópályázaton

A 2010. évi Országos Tűzoltó Nap szervezőbizottsága által kiírt fotópályázaton különdíjat nyert Benke Donát tű. ftőrm., szentendrei tűzoltó, a Lánglovagok Egyesület tagja. A Két tűz között címmel meghirdetett pályázatra olyan felvételeket vártak a tűzoltóságok, katasztrófavédelmi szervezetek munkatársaitól, tűzoltó egyesületek tagjaitól, amelyek a tűzoltók hivatásával, munkájával, szabadidős tevékenységével függ össze, de nem tűzesetek, balesetek helyszínén készültek. A szakmai zsűri Déri Miklós fotógráfusból, E. Várkonyi Péter fotóripoterből és Szentes György tű. ezredesből, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Sajtó és Kommunikációs Főosztályának főosztályvezetőjéből állt. Benke Donát a BM Heros Zrt. különdíját nyerte el. A fotópályázatra beküldött képekből május 2-án egy napra a Pásztón megrendezett Országos Tűzoltó Napon a Művelődési Központban nyílt kiállítás. A fotók 2010. május 4-től egy ideig az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság földszinti aulájában lesznek megtalálhatók.