2023. október 2., hétfő

Év Tűzoltója 2009. pályázat eredményhirdetése

Posztumusz az üllői tűzoltó egyesület elnöke, valamint a majsi tűzoltó egyesület elnöke, és a fővárosban hivatásosként, Bicskén önkéntesként szolgáló tűzoltó érdemelte ki a Lánglovagok Egyesület pályázatán az Év Tűzoltója 2009. elismerést.

A Lánglovagok Egyesület a hagyományaihoz híven idén is meghirdette a pályázatát, amelyen bárki jelölhetett olyan hivatásos, létesítményi vagy önkéntes (köztestületi és egyesületi egyaránt) magyar állampolgárságú tűzoltót, akit a 2009. évi munkája alapján alkalmasnak talált az Év Tűzoltója cím elnyerésére.

Az első helyezést posztumusz Hevesi Antal érte el. Ő 2009. december 24-i, tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöki posztját töltötte be. „Hevesi Antal, aki életét a munkának, tűzvédelemnek, tűzoltásnak, mentésnek szentelte, példaképe lehet minden bajtársának” – írja egyik jelölője.

A második helyezést Fekete József, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Majs elnöke érdemelte ki. Fekete József a szervezet életében 40 éves múltra tekint vissza. A pályázatot az egyesület nevében a parancsnok nyújtotta be, hozzáfűzve a majsi polgármester és a mohácsi tűzoltóparancsnok ajánlását.

A harmadik Havai Róbert tű. tőrm. lett, aki a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon hivatásos, a Bicskei Önkéntes Tűzoltóságon önkéntes tűzoltóként szolgál. Jelölője így fogalmaz: „Mindig az ő ruhája a legkormosabb, legfűrészporosabb, vagy éppen a legsárosabb. Aki tűzoltó, annak nem kell megmagyarázni miért. Nem azért, mert nem tisztítja ki.”

Mindhárom helyezett a Lánglovagok Egyesülettől elnyerte az Év Tűzoltója 2009. címet.

A pályázat támogatói:

Belfor Hungária Kft.
BM Heros
Firequip International Kft.
Lego Hungaria Kft.
Old Spice
Streamlight Europa
NIETSCH Kft. (Irodabutik.hu)
Vektor Kft.
112 Shop

A pályázatok itt elolvashatók

Továbbiak a tartalomból

Ajánló

- Szakmai partner -spot_img