2024. április 16., kedd

Graffitiző a Gellérthegyen

A Lánglovagok Egyesület polgárőreinek sikerült tetten érniük egy graffitizőt 2010. március 2-án este a főváros XI. kerületében. A rendőrség segélyhívójára lakossági bejelentés érkezett, hogy az Alsóhegy utcában, a trafóháznál egy gyanúsan viselkedő, csuklyás alakot látnak, aki feltehetőleg a falat próbálja összefirkálni. A kerületi kapitányság kérésére a Lánglovagok Egyesület polgárőr szolgálatban lévő járőrei is elindultak a helyszínre, és a trafóház oldalának fújása közben sikerült tetten érniük a 18 éves fiatalembert. Sporttáskájával a vállán, kezében a spray-vel az elkövető menekülni kezdett, de csak pár métert tudott megtenni, mivel a nadrágja lecsúszott, így elesett. A polgárőrök a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. A fiatalember ellen rongálás gyanúja miatt indult eljárás. A trafóház a falfirkák miatt tavaly ősszel lett felújítva, de nem telt bele sok idő, és ismét elcsúfították.