2024. április 19., péntek

Tűzoltók másként 2009-ben

A tűzoltók bátorságát, áldozatvállalását, kötelességtudását, hősiességét az egész társadalom tiszteli és elismeri. Ennek is köszönhető az az erkölcsi megbecsülés, amit közvélemény-kutatási adatok támasztanak alá: minden megkérdezett 100 emberből 84 elismeréssel szólt rólunk. Persze, hogy mindannyian büszkék vagyunk erre, de azért mi azt is tudjuk, hogy mindemellett ugyanolyan emberek vagyunk, mint mások;családot alapítunk, házat építünk, gyermeket nevelünk és legtöbben valamilyen szenvedélyeknek is hódolunk. A szakmai ünnepünk, pedig kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a családunkon, szűkebb környezetünkön kívüli kollégáink, vagy akár ismeretlen emberek is megismerhessék az életünk eme rejtettebb oldalának gyümölcsét.

Az elmúlt évben elindított hagyományt folytatva, ebben az évben is szeretnénk lehetőséget biztosítani azoknak, akik képzőművészeti alkotásokban próbálják meg kifejezni érzéseiket, gondolataikat és ezzel másoknak is igyekeznek élményeket nyújtani. Részükre hirdeti meg a 2009. évi Országos Tűzoltó Nap alkalmából a Szervezőbizottság és a Lánglovagok Egyesület a Tűzoltók másként című pályázatot.

Pályázni lehet alkotónként legfeljebb 10 darab festménnyel, grafikával, esetleg bármely más sík, de nem fotó technikával készült, legfeljebb 50×70 cm méretű alkotással. A legfőbb pályázati feltétel továbbra is az, hogy az alkotó tűzoltó legyen, de legalábbis valamelyik (hivatásos, önkéntes,létesítményi illetve tűzoltó egyesület) tűzoltóság állományában dolgozzon. A téma kötetlen, ezért reméljük, hogy a pályázók fantáziáját– hivatásunk kínálta lehetőségek mellett – megragadja az élet más szépsége is.

A beküldési határidő: 2009. április 17.

Beküldés módja: Postai úton vagy személyesen
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Sajtó és Kommunikációs Főosztály  (1149 Budapest, Mogyoródi út 43.)

Az alkotás mellett szíveskedjetek feltüntetni

• a pályázó nevét
  • értesítési címét
  • telefonos elérhetőségét
  • a szolgálati helyét
  • az alkotás közzétételéhez hozzájáruló írásbeli nyilatkozat.

A beküldött alkotásokat, művészetet kedvelő és értő – alkalmi – zsűri bírálja el. A zsűri tetszését legjobban megnyerő képek az Országos Tűzoltó Nap rendezvényén 2009. április 29-én, Kecskeméten lesznek kiállítva. A három legsikeresebb alkotás készítőjét díjazásban részesítjük.

Annak érdekében, hogy azok is megismerhessék a pályázatra beérkezett alkotásokat, akik személyesen nem tudnak eljönni Kecskemétre, a pályaművekből elektronikus albumot készítünk, melyet majd az OKF, a szakmai szövetségek honlapján, valamint a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon is elérhetővé teszünk. A kiállítást követően a képeket természetesen visszajuttatjuk az alkotóknak.