2024. március 28., csütörtök

A tűz két arca

Az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskolában tartott előadást 2023. április 13-án Kis-Guczi Péter, a Lánglovagok Egyesület elnöke.

A budapesti oktatási intézmény egyik harmadik osztályában a tanulók Környezetismeret órán „A tűz két arca” témakörhöz érkeztek. Kis-Guczi Péter fotókkal, videóval illusztrált, interaktív előadásában a gyerekekkel átbeszélte, a mindennapi életünk során milyen sok területen vesszük hasznát a tűznek, mi a tűz keletkezési feltétele, mi történik, ha a tűz nem minket szolgál.

Az előadás részletesen kitért az akkumulátorok kapcsán az okostelefonok, táblagépek tűzveszélyeire, valamint a kigyulladt étolaj helyes és helytelen oltási módjára. A gyerekek néhány szólást, közmondást is megismerhettek a tűzzel kapcsolatban, valamint megtudhatták, akik a tűzoltók gépjárműveit, felszereléseit közelebbről vennék szemügyre, hol, illetve milyen rendezvényen tehetik meg.

Végül Kis-Guczi Péter elmagyarázta a tűzoltó védősisak és védőruha jelentőségét, amiket a gyermekek a tanóra utáni szünetben fel is próbálhattak.

Továbbiak a tartalomból

Ajánló

- Szakmai partner -spot_img