2024. április 15., hétfő

Év Tűzoltója 2007. pályázat eredményhirdetése

Pest, Zala és Fejér megyéből kerültek ki a Lánglovagok Egyesület és a Lánglovagok.hu által meghirdetett Év Tűzoltója 2007. pályázat nyertesei. A szabályok szerint a pályázatra részletes indoklással bárki jelölhetett olyan hivatásos, önkéntes vagy létesítményi tűzoltót, akit az éves, valamint eddigi munkája alapján alkalmasnak talált a cím viselésére.

Egy fővárosi tűzoltó jelölése alapján az első helyezést Kovács Zsolt, a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, parancsnoka nyerte el. A pilisvörösvári egyesület mind szakmai felkészültségében, mind felszereltségében az országban példa értékűnek számít.

A második helyezett Tóth Ferenc, a Becsehelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület alelnöke lett. Tóth Ferenc az egyesület ifjúsági leánycsapatának edzésében, felkészítésében vállal óriási szerepet. Ennek eredményeképpen 2007-ben az ifjúsági tűzoltó olimpián a csapat második helyezést ért el arany minősítéssel.

A harmadik helyen Takács József tű. alezredes, a székesfehérvári tűzoltóság szolgálatparancsnoka végzett. Kollégája a pályázatában így fogalmazott róla: „Tavaly nagyon sokan nyugdíjba vonultak a tűzoltóságtól. Ő azt mondta, addig szeretne vonulni, amíg reggelente lábra tud állni…”

A Lánglovagok Egyesület elnöksége úgy döntött, hogy Jambrik Rudolf tű. alezredest, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság tűzoltási csoportvezetőjét különdíjban részesíti a jelenlegi és az elmúlt évek során írt kiemelkedő pályázataiért.

Az elismeréssel járó díjakat az egyesület egy későbbi időpontban adja át a nyerteseknek.

Továbbiak a tartalomból

Ajánló

- Szakmai partner -spot_img