2024. március 28., csütörtök

Tűzvédelmi tájékoztató polgárőröknek

A XV. kerület három polgárőr egyesülete ismerkedett a lakóépületek tűzvédelmével.

Az Együtt a Lakosságért és az Ifjúság Támogatásáért Polgárőr Egyesület, a Palotai Polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Tegyünk Együtt a Kerület Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjainak tartott tűzvédelmi előadást 2023. május 13-án a Lánglovagok Egyesület elnöke.

Kis-Guczi Péter ismertette a lakóépületek menekülési útvonalára vonatkozó előírásokat, a vagyonvédelmi rácsok előnyeit, hátrányait, a különféle hő- és füstelvezető rendszerek működését, a biztonsági világítás jelentőségét, az épületek áramtalanításának lehetőségét. A multimédiás előadás a tűz keletkezési módjára és a hordozható tűzoltó készülékekkel való oltási lehetőségére is kitért.

A Lánglovagok Egyesület elnöke hangsúlyozta a tűzoltási felvonulási területek fontosságát, újpalotai példákon keresztül bemutatta, hogy a szabálytalan parkolásnak milyen következménye lehet. Rávilágított, hogy emberi nemtörődömségből vagy oda nem figyelésből nem csupán a föld alatti, hanem a föld feletti tűzcsapokat is eltorlaszolhatják. A polgárőrök arról is tájékoztatást kaptak, egy tűzeset során kinek és milyen tartalommal kell segélyhívást kezdeményeznie.

Végezetül egy megtörtént XV. kerületi lakástűz kapcsán tekintették át, a polgárőrök mi az, amit tehetnek, és legfőképpen azt, mi az, amit semmiképpen sem.

Továbbiak a tartalomból

Ajánló

- Szakmai partner -spot_img