2024. április 18., csütörtök

Javaslat a Tűzvédelmi Szabályzat módosítására

Közérdekű bejelentéssel fordult a Lánglovagok Egyesület a belügyminiszterhez a Tűzvédelmi Szabályzat és a Tűzriadó Terv készítésének kötelezettségével kapcsolatban.

A Lánglovagok Egyesület javasolja, vizsgálják meg, hogy az 1996. évi XXXI. törvény 19. § (1) a) pontját miként lehetne jobban igazítani a mai foglalkoztatási viszonyokhoz. A szervezet álláspontja szerint ha továbbra is létszámhoz kötnék a kötelezettséget, akkor indokolt lehet, hogy már 2 fő esetén is szükség legyen a Tűzvédelmi Szabályzatra, belevéve a megbízásos jogviszonyt is.

A Lánglovagok Egyesület arra is felhívja a figyelmet, az elmúlt évtized alapján egyértelművé vált, hogy a Tűzvédelmi Szabályzat és a Tűzriadó Terv szabályozásának újragondolása szükséges. A számos telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek vagy éppen egy olyan épületek esetén, melyben számos gazdálkodó szerv van, nem lehet olyan Tűzvédelmi Szabályzatot készíteni, ami átláthatóan, az érintett személyek számára szükséges mértékben tartalmazza a szabályokat. A két dokumentum között ráadásul átfedés is van.

A Lánglovagok Egyesület álláspontja szerint az eddigi logika, miszerint a Tűzvédelmi Szabályzat a szervezetre, a Tűzriadó Terv az épületre, szabadtérre van, nem tartható, a jövőben úgy érdemes szabályozni, hogy abból induljunk ki, adott épületre, szabadtérre kell megalkotni a szabályokat.

Amennyiben a jogalkotó részéről fogadókészség mutatkozik, hogy az eddiginél életszerűbb, a tűzvédelmet nagyobb mértékben segítő szabályozás legyen, a Lánglovagok Egyesület kész részt venni ennek kidolgozásában.

További információ

Továbbiak a tartalomból

Ajánló

- Szakmai partner -spot_img