2023. március 26., vasárnap

A 2009-es év legjobb fotói a Lánglovagokon

A szavazatok alapján Baranyai Cser István, Kovács Csaba és Tóth László alkotásai érdemelték ki Az év fotója a Lánglovagokon 2009. címet. A Lánglovagok Egyesület különdíját Bisztricz Anett nyerte.

A 2009-ben készült, a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon megjelent képek kapcsán indított verseny január 11-én lett meghirdetve. Először bárki ajánlhatott fotót, majd az ajánlások és a szerkesztőség döntése alapján 50 kép lett közzétéve, amelyekre a portálon 2010 előtt regisztrált fórumozók voksolhattak. Az első körben 51-en szavazhattak, így került a döntőbe 10 felvétel. A második körben szintén 51-en nyilvánítottak véleményt, s ez alapján született meg a végeredmény. Azon képeknél, ahol azonos pontszám jött ki, a helyezésben az döntött, hogy melyiket jelölték többen az első helyre, ahol még ez is megegyezett, ott az első kör szavazása volt az irányadó.

Nyertes képek:

1. helyezett

Baranyai Cser István: Beszorult sofőr a betonkeverővel ütközött személyautóban Fót és Csomád között – 19,5 pont

2. helyezett

Kovács Csaba: Pincetűz a III. kerületben – 15 pont

3. helyezett

Tóth László: Szeméttelep lángolt Tiszakécske határában – 13 pont

További helyezések:

4. helyezett

Bisztricz Anett: Tűzoltók tüntettek a 2010-es költségvetés-tervezet miatt Budapesten – 9 pont

5. helyezett

Bisztricz Anett (Székesfehérvári tűzoltóság): Sorba robbantak a gázpalackok egy családi ház garázsában Soponyán – 9 pont

6. helyezett

Bisztricz Anett (Székesfehérvári tűzoltóság): Tűzoltó lépcsőfutóverseny Dunaújvárosban – 7,5 pont

7. helyezett

Kis-Guczi Péter: Habparti a tűzoltónapon Kazincbarcikán – 6,5 pont

8. helyezett

Szűcs M. Sándor: Nádastűz Egyek-Félhalom közelében – 6,5 pont

9. helyezett

Kis-Guczi Péter: Nyírbátori tűzmanók tűzoltási bemutatója a tűzoltónapon Kazincbarcikán – 4 pont

10. helyezett

Bisztricz Anett (Székesfehérvári tűzoltóság): Csomagtartón át húzták ki a sofőrt az árokba borult Fiatból Székesfehérváron – 3 pont

Különdíj:

A Lánglovagok Egyesület – elnökségi döntés alapján – különdíjat ajánlott fel Bisztricz Anett részére, akinek nevéhez a tíz döntős fotó közül négy fűződik.

A díjazottakról:

Baranyai Cser István bűnügyi újságíró-fotóriporter a szakmájában már öreg rókának számít. A Lánglovagok.hu tűzoltóportálon a felvételeit 2004 óta publikálja.

Kovács Csaba a fotózást nem hivatásszerűen űzi, szabadidejében rögzíti főként a fővárosi tűzoltók áldozatos munkáját. A Lánglovagokon 2003 óta jelennek meg a fényképei.

Tóth László szintén 2003-tól publikálja a felvételeit a Lánglovagokon. Többnyire a tiszakécskei önkéntes tűzoltók bevetéseit örökíti meg.

Bisztricz Anett, a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője, a Lánglovagok Egyesület tagja, a Lánglovagok.hu vezető hírszerkesztője. A portál csapatához 2004-ben csatlakozott. Munkássága révén a székesfehérvári tűzoltók kiemelt sajtómegjelenéshez jutnak a médiában.

Az első három helyezett és a különdíjas oklevélben részesül.

Továbbiak a tartalomból

Ajánló

- Szakmai partner -spot_img