2022. augusztus 19., péntek

Év Tűzoltója 2008. pályázat eredményhirdetése

Szabolcs, Borsod és Pest megyéből kerültek ki a Lánglovagok Egyesület által meghirdetett Év Tűzoltója 2008. pályázat nyertesei. A szabályok szerint részletes indoklással bárki jelölhetett olyan hivatásos, önkéntes vagy létesítményi tűzoltót, akit az éves, valamint eddigi munkája alapján alkalmasnak talált a cím elnyerésére.

A nyírbátori tűzoltóság egyik szolgálatparancsnokának nevével fémjelezve, de az egész állomány nevében írt pályázattal Nagy Imre tű. alezredes, tűzoltóparancsnok érdemelte ki a Lánglovagok Egyesület első díját. Nagy Imre példaértékű módon végzi a munkáját, személyét nagy tisztelet övezi, szakmailag rendkívüli elismertséget tudhat magáénak.

A második helyezést Iván József tű. főtörzszászlós, az encsi tűzoltóság szolgálatparancsnok-helyettese érte el. Iván József húszéves tűzoltói múltat tudhat maga körül, sokan az ő szakmai segítségével váltak igazi lánglovaggá, többek közt a közvetlen felettese is, aki jelölte őt pályázatával.

A harmadik helyezett Palotai István tű. hadnagy, a nagykátai tűzoltóság szolgálatparancsnoka lett. Palotai István amellett, hogy hivatásos tűzoltóként dolgozik, rendkívül aktív tagja a Kókai Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek.

Mindhárman jogosultak az egyesület által adományozott Év Tűzoltója 2008. cím viselérésre.

A Lánglovagok Egyesület úgy döntött, különdíjjal jutalmazza Fehér Miklós önkéntes tűzoltót, mentőápolót. Fehér Miklós, a Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, hathatós segítségével jöhetett létre, és működik folyamatosan a szentendrei tűzoltóság doktorszolgálata”. Tavaly pont ennek a munkának a keretében segített világra hozni egy gyermeket.

Továbbiak a tartalomból

Ajánló

- Szakmai partner -spot_img