2022. október 2., vasárnap

Adjon elsőbbséget a tűzoltóknak!

Kampánysorozatot indít a Lánglovagok Egyesület, amelynek keretében kisfilmekkel és röplapokkal hívják fel a figyelmet a tűzoltóautók elsőbbségének fontosságára.

Ugyan a KRESZ előírja, hogy “minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását – félrehúzódással és a szükséghez képest megállással – lehetővé kell tenni”, ez a gyakorlatban egyre inkább nem valósul meg, ami értékes másodpercek, percek elvesztegetését okozhatja az élet- és vagyonmentésben, vagy akár balesetet is eredményezhet. 

A kampánysorozat részeként a Lánglovagok Egyesület egy kisfilmet készített. A filmben látható kisfiúnak ma is a régi problémával kell szembenéznie: meg kell küzdenie az előrehaladásért, nem figyelnek rá a többiek. Pedig ma már életek múlnak a gyorsaságán. A gyermeket Kis-Guczi Ákos tű. őrnagy, fővárosi tűzoltó, a Lánglovagok Egyesület tagja testesíti meg, a narrátor Czakó Ádám színművész. Az imitált közlekedési helyzet a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület segítségével valósult meg. 

Az egyesület a jövőben hasonló kisfilmekkel, valamint röplapokkal próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy miért is fontos a szirénázó tűzoltóautóknak szabad utat adni.

A témáról részletesen a Lánglovagok.hu tűzoltóportál Kéklámpa az életekért című cikkében lehet olvasni.

Továbbiak a tartalomból

Ajánló

- Szakmai partner -spot_img